Housekeeping Tips

Giet gewoon in de waterkoker en de kalk verdwijnt vanzelf. Het is heel eenvoudig

16views

Hoe verwijder je effectief kalkaanslag uit een waterkoker? Velen van ons maken zich zorgen over het gebruik van chemicaliën en traditionele methoden geven niet altijd het gewenste resultaat. Als je op zoek bent naar een alternatieve oplossing, zijn hier enkele effectieve manieren om kalk uit je waterkoker te verwijderen.

De kalkaanslag die zich hardnekkig afzet op de wanden van onze waterkokers is het resultaat van zogenaamd hard water, dat helaas veel voorkomt in de kranen van de meeste Poolse huishoudens. Het koken van water in een met kalkaanslag bedekte waterkoker leidt tot een verandering in de smaak, kleur en eigenschappen ervan. Er moet echter worden opgemerkt dat kalkaanslag in de waterkoker geen bedreiging vormt voor onze gezondheid. De afzettingen zijn gewoon verbindingen van calcium en andere mineralen die van nature in water voorkomen. Toch moet de waterkoker regelmatig ontkalkt worden. Hoe? Hier zijn de beste patenten.

Hoe verwijder je kalk uit een waterkoker met thuismethoden?

De waterkoker moet minstens vier keer per jaar ontkalkt worden, maar bij hard water moet de aanslag zo nodig vaker verwijderd worden. Een van de populairste methoden om een waterkoker te ontkalken is kokend water met azijn. Dit is echter niet de enige oplossing.

Je kunt kalkaanslag in de waterkoker behandelen met bakpoeder. Doe een heel zakje bakpoeder in een waterkoker gevuld met water. Laat de oplossing een nacht in de waterkoker staan. Giet daarna de inhoud van de waterkoker uit, spoel het apparaat goed uit en kook het water in de waterkoker (je kunt dit water het beste weggooien en vers water voor consumptie bereiden).

Wat kun je doen om aanslag uit de waterkoker te verwijderen? Huismiddeltjes

Een van de populairste manieren om aanslag uit een waterkoker te verwijderen is het gebruik van coca-cola. In de samenstelling ervan vind je citroenzuur, koolzuur en orthofosforzuur. Dit laatste wordt gebruikt voor het ontkalken van fittingen in de verwarmingsindustrie en bij de productie van meststoffen. Koolzuur is effectief voor het schoonmaken van toiletten of het verwijderen van vetvlekken van kleding of opritten.

Koolzuurhoudende cola kan dus gemakkelijk kalkaanslag aanpakken. Meng gewoon een kopje van de drank met een kleine hoeveelheid water en kook het mengsel in een waterkoker. Laat het na het koken 30 minuten staan, spoel de waterkoker dan grondig uit en kook er twee of drie keer vers water in.

Tot slot is citroenzuur ook effectief om kalk uit je waterkoker te verwijderen. Giet gewoon de inhoud van een zakje citroenzuur (ongeveer 50 g) in de waterkoker en bedek het met drie koppen water. Daarna moet je de waterkoker goed uitspoelen en er een paar keer vers water in koken.